AB Enstitüsü e-Bülten 2021

4.Sayı

Avrupa Birliği Enstitüsü, dördüncü e-Bülten için yine dolu bir içerik hazırladı. Bu sayıda özel haberimiz olarak, Türkiye’den Almanya’ya işgücü göçünün 60. Yılı olması nedeniyle, WDRCosmo Köln Radyosu’nda Fulya Canşen ve Serap Doğan'ın İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ve DAAD Türkiye'nin katkılarıyla hazırladığı, toplam 6 bölümde on yıllık süreçler halinde Türkiye'den Almanya'ya işgücü göçünü anlatan ve Türkiye’den Almanya’ya 60 yıl önce gelen emekçilere ithaf edilen Podcast serisini ve özel röportajları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

"MATILDE Avrupa’nın Kırsal ve Dağlık Bölgelerinde Entegrasyon ve Yerel Kalkınmayı Artırmada Göçün Etki Değerlendirmesi" projesinin son çıkan raporlarını bulabileceğiniz bu sayıda ayrıca ERC PRIME Youth Projesinin Hollanda ve Belçika'da gerçekleştirilen çalıştayları hakkında da bilgi edinebileceksiniz. 

2021'in son gelişmelerinden biri olarak, Üniversitemizin bilimsel ve toplumsal etki yaratmak için gelişmiş alanlarını görünür kılmak ve tüm paydaşlar tarafından tanınmalarını sağlamak üzere kurulan "BİLGİ Mükemmeliyet Alanları (BMA)" için yapmış olduğumuz iki ayrı başvuru da kabul edilerek, Bilimsel Etki Odaklı BMA kapsamında BİLGİ Radikalleşme Mükemmeliyet Alanı ve Toplumsal/Kamusal Etki Odaklı BMA kapsamında ise Avrupa Çalışmaları Mükemmeliyet Alanı adında iki BMA'mızın hızla çalışmalara başladığını da bildirmekten mutluluk duyuyoruz.

Radikalleşme BMA çalışmalarımız kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle planladığımız “Radikalleşme Mükemmeliyet Alanı Webinar Serisi”ni hayata geçirdik. Her ay bir webinar yayınıyla sizlerle buluşacağız. Etkinlik takvimimizi de ilgili haber başlığı altında görebilirsiniz.

Avrupa Çalışmaları BMA çalışmalarımız kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz "Güncel Tehditler ve Fırsatlar Karşısında Avrupa Birliği ve Türkiye" başlıklı Lisansüstü Öğrenci Konferansı ile ilgili detayları da yine bu sayıda bulabileceksiniz!

Bu sayıda okuma önerisi olarak, ERC PRIME Youth projesi Uzman Araştırmacısı Dr. Metin Koca tarafından yazılan "Squid Game as a globalization episode, and vice versa" başlıklı yazısını bulabilirsiniz. Ayrıca Blog sayfasında yayınlanan son yazılara da göz atmayı unutmayın! 

Herkese mutlu yıllar dileriz!

 

AB Enstitüsü Ekibi

Geri bildirimleriniz bizi mutlu edecektir! europe@bilgi.edu.tr adresine yorum, görüş ve AB Enstitüsü mail grubuna üyelik için yazabilirsiniz.