Prof. Dr. Ayhan Kaya
Müdür
Prof. Dr. Ayhan Kaya, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesidir. Aynı Üniversitede Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü olan Kaya, 2003 yılı Sosyal Bilimler Derneği Araştırma ödülü ile 2005 yılı Türkiye Bilim Akademisi ödülüne layık görülmüştür. 2011 yılı itibariyle Avrupa Birliği Komisyonu tarafından Jean Monnet Profesörü olarak ödüllendirilmiştir. Kaya, 2012 yılında Bilim Akademisi üyeliğine seçilmiştir.
Doktora ve yüksek lisans derecelerini İngiltere Warwick Üniversitesi'nden almıştır. "Popülizm Çağında Yerlilik, İslamofobizm ve İslamizm: Avrupa’da Sosyo-Ekonomik ve Politik Olanın Kültürleştirilmesi ve Dinselleştirilmesi" başlıklı ERC projesinin baş araştırmacısıdır.
Ayhan Kaya, 2016-17 yılları arasında Jean Monnet üyesi olarak Floransa'da bulunan European University Institute, The Robert Schuman Centre for Advanced Studies (RSCAS) ve Floransa'da bulunan New York University'de öğretim görevlisi olarak bulunmuştur. Kaya, 2013 yılında ise European University Viadrina'da Aziz Nesin Kürsü başkanı ve 2011'de İsveç'te bulunan Malmö University'de Willy Brandt Kürsü başkanı olarak görev yapmıştır.
Didem Balatlıoğulları, MA
Projeler Sorumlusu
Didem Balatlıoğulları İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü'nde Projeler Sorumlusu olarak görev yapmaktadır. Aynı okulda İletişim Fakültesi, Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi bölümünü bitirdikten sonra Kültür Yönetimi bölümünde master derecesini almıştır. Araştırma alanları arasında kültür politikaları, kültür diplomasisi ve azınlık çalışmaları vardır.
Dr. Metin Koca
ERC Projesi, Uzman Araştırmacı
Metin Koca, "Popülizm Çağında Yerlilik, İslamofobizm ve İslamizm: Avrupa’da Sosyo-Ekonomik ve Politik Olanın Kültürelleştirilmesi ve Dinselleştirilmesi" başlıklı ERC projesinde doktora sonrası araştırmacı olarak görev yapmaktadır. Koca, doktora derecesini Ocak 2020'de, İtalya'daki Avrupa Üniversitesi Enstitüsü'nün Sosyal ve Siyasal Bilimler Departmanı'nda tamamladı. İlgi alanları arasında kültürel değişim ve devamlılık çalışmalarının yanısıra tahammül, tanınma ve farklılık siyasetleri bulunuyor. Uluslararası İlişkiler alanındaki lisans derecesini Bilkent Üniversitesi'nin İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi birinciliğiyle (2012) tamamlayan Metin Koca, daha sonra "Adalet, Özgürlük ve Güvenlik" alanında Jean Monnet bursiyeri olarak yükseklisans derecesini Londra İktisat Okulu'ndan aldı (2013). Koca, doktora araştırmasının bir kısmını ise ziyaretçi olarak bulunduğu UC Berkeley'de yaptı (2016-2017).
Ayşenur Benevento, PhD
ERC Research Fellow
Ayşenur Benevento has a Ph.D. in Psychology from the Graduate Center, City University of New York and currently works as a post doctoral researcher for the ERC project titled “Nativism, Islamophobism and Islamism in the Age of Populism: Culturalisation and Religionisation of what is Social, Economic and Political in Europe”. Benevento's research focuses on the interactions children and young people actively develop with their immediate surroundings, different social entities and culture. Her inquiries led her to be part of many interdisciplinary studies conducted in very distinct cultural and international contexts over the years. She is a product of public school from kindergarten to graduate school.
Dr. Fatma Yılmaz-Elmas
Uzman Araştırmacı
Fatma Yılmaz-Elmas, İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü bünyesinde “Avrupa’nın Dağlık ve Tarım Bölgelerinde Göçün Etkileri” (MATILDE) başlıklı Ufuk 2020 projesinde doktora sonrası araştırmacı olarak görev almaktadır. Lisansını Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamlamış, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise Ankara Üniversitesinden Uluslararası İlişkiler/Avrupa Çalışmaları alanında almıştır. Ayrıca ABD Pittsburg Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Merkezinde bir yıl süreyle misafir araştırmacı olarak doktora tezine ilişkin çalışmalarda bulunmuştur. Düşünce kuruluşu ve sivil toplum alanında uzun bir süre AB uzmanı olarak görev yapan Yılmaz-Elmas’ın öncelikli ilgi alanları AB’de göç-dış politika ilişkisi, geri kabul politikaları, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı, İslamofobi ve Türkiye-AB ilişkileridir.
Dr. Deniz Güneş Yardımcı
DAAD Uzman Araştırmacı & Okutman
Deniz Güneş Yardımcı, Avrupa Birliği Enstitüsünde DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) araştırmacı ve öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Sosyolog, medya ve sinema bilimcisi Yardımcı’nın araştırma alanlarının arasında Türk-Alman ilişkileri, Türk-Alman göç tarihi, kültürel kimlik ve sinemada göç ve diaspora çalışmaları yer alıyor. Yardımcı, Royal Holloway, University of London’da Medya ve Sinema alanında doktora yapmıştır. Ayrıca, Almanya’nın Johannes Gutenberg-Universitesi’nde Sosyoloji ve İletişim/Sinema alanlarında iki Lisans ve iki Yüksek Lisans dereceleri ile mezun olmuştur. Yardımcı ‘Türk-Alman Sineması’nda Kültür ve Kimlik Olgusu’ ile ilgili kitap çalışmalarını sürdürmektedir.