BİLGİ Avrupa Birliği Enstitüsü Bülteni 14. Sayısı (2021-22) yayında. 

 

Sevgili arkadaşlar,

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü'nün 14. bültenini sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyuz. Son bir buçuk yıldır COVID-19 pandemisinin getirdiği zor koşullar altında yaşıyoruz. 2020-21 Akademik Yılı boyunca üniversitemizde eğitim programlarımız uzaktan ve çevrimiçi yöntemler ile yürütülmüştür.

Biz bu dönemin zor dönemde, Avrupa Birliği Enstitüsü olarak projelerimizi ve araştırmalarımızı kesintisiz olarak sürdürmeye devam ettik. Bu sayıda, Enstitü'nün araştırma faaliyetleri, yayınları, çevrimiçi seminerleri, çalıştayları, lisansüstü konferans programları, ekibimiz ve stajyerlerimizin görüşleri ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

Bültenimiz, Avrupa Birliği Enstitüsü tarafından 2021-2022 yıllarında yürütülen devam eden proje ve faaliyetlerimizin özeti ile başlamaktadır. Avrupa Araştırma Konseyi ERC PRIME Youth projesininden Doktora Sonrası Araştırmacılarımız Dr. Ayşenur Benevento ve Dr. Metin Koca'nın Blog yazıları ile devam etmektedir.  2020'de tamamlanan Horizon 2020 – RESPOND Projemizim Final Konferans Kayıtlarına RESPOND YouTube Kanalından ulaşılabilir.

Diğer Horizon 2020 projemiz MATILDE'nin yayınlanan Uzak Yerlerin Rönesansı başlıklı Manifestosu da bu sayıda yer almaktadır.

Bülten'in ikinci bölümü, Avrupa Birliği Enstitüsü etrafında gerçekleştirilen farklı etkinlikler, programlar, yayınlar için ayrılmıştır. DAAD Okutmanımız Dr. Deniz Güneş Yardımcı tarafından yürütülen Alman Çalışmaları Birimi'nin etkinlikleri, konferanslar, yuvarlak masa toplantıları, çalıştaylar, yayınlar ve Avrupa Çalışmaları programında yüksek lisans eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin ve stajyerimizin görüşleri bu bölümde yer almaktadır.

Bu vesileyle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne ve Mütevelli Heyeti'ne Avrupa Birliği Enstitüsü'nün araştırma ve sosyal yardım faaliyetlerini sürekli olarak destekledikleri için teşekkürlerimizi bir kez daha ieltmek isteriz. Ama en önemlisi, Avrupa Birliği Enstitüsüne gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize minnettarlığımızı ifade etmek isteriz.

Bu zorlu dönemi birlikte aşacağımıza inanıyor, herkese sağlıklı bir yıl diliyoruz!

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Avrupa Enstitüsü

Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi

http://eu.bilgi.edu.tr