https://mailchi.mp/82d7ae3836a9/ab-enstitusu-e-bulten2

AB Enstitüsü e-Bülten 2022/2

 

Avrupa Birliği Enstitüsü, 2022 yılının ikinci e-Bülteni için son faaliyetlerimizi ve yayınlarımızı özetleyen bir içerik hazırladı.
 
BİLGİ Radikalleşme BMA çalışmalarımız kapsamında 26 Mayıs 2022 tarihinde “Türkiye'de Radikalleşme Süreçleri: Nedenler, Sonuçlar, Anlatılar” başlıklı Atölye Çalışmasını gerçekleştirdik ve Bildiri Özet Kitabını yayınladık. Atölye Çalışması hakkındaki tüm bilgilere ve Bildiri Özeti Kitabına bu sayıda erişebilirsiniz.
                                                                                                                                  
BİLGİ Avrupa Çalışmaları Mükemmeliyet Alanı ve AB Enstitüsü Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi ortaklığıyla 9 Mayıs 2022 tarihinde Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen "Güncel Tehditler ve Fırsatlar Karşısında Avrupa Birliği ve Türkiye" Lisansüstü Öğrenci Konferansının Bildiri Özeti Kitabını yayınladık.
 
İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü olarak 2020 yılı başından bu yana partneri olduğumuz MATILDE (Avrupa'nın Kırsal ve Dağlık Bölgelerinde Entegrasyon ve Yerel Kalkınmayı Artırmada Göçün Etki Değerlendirmesi) Araştırma Projesi kapsamında "Kitlesel Açık Online Ders (MOOC)" imkanını hayata geçirdik. MATILDE MOOC dersleri herkese açıktır ve ücretsiz bir şekilde kayıt olunabilir. Eğitimleri tamamlayan katılımcılar katılım sertifikası alabilir.
 
Son olarak, bu sayıda sizlere okuma önerisi olarak MATILDE Projesi kapsamında yayına hazırlanan ve editörlüğünü Andrea Membretti, Thomas Dax ve Anna Krasteva’nın üstlendiği “Ücra Yerlerin Rönesansı: MATILDE Manifesto” başlıklı açık erişimli olarak yayınlanan kitabı paylaşmak isteriz.
 
Keyifli okumalar!

AB Enstitüsü Ekibi
 
Geri bildirimleriniz bizi mutlu edecektir!
europe@bilgi.edu.tr adresine yorum ve görüşlerinizi gönderebilirsiniz.