İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, 2022 yılının üçüncü e-Bülteni için son faaliyetlerimizi ve yayınlarımızı özetleyen bir içerik hazırladı.


30 Ekim 1961 yılında imzalanan işçi göçü anlaşmasının üzerinden tam 61 yıl geçti. Geçtiğimiz yıl 60. Yıldönümü için WDRCosmo Köln Radyosundan Fulya Canşen ve Serap Doğan'ın AB Enstitüsü ve DAAD Türkiye'nin katkılarıyla hazırladığı, toplam 6 bölümde Türkiye’den Almanya'ya işgücü göçünü on yıllık süreçler halinde anlatan Göçün 60 Yıllık Tarihi” Podcast Serisine ve özel video röportajlarına bu sayıda yeniden yer vermek istedik. “Misafir” İşçilere adadığımız bu diziye mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.  Ayrıca Almanya Notları Serimizin Fulya Canşen tarafından hazırlanan “Üçlü Koalisyon Almanya’ya Yakışmadı” başlıklı yeni sayısını da sizlerle paylaşmak istedik.


BİLGİ Radikalleşme Mükemmeliyet Alanı çalışmalarımız kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Radikalleşme Webinar Serisinin video kayıtlarına da ilgili haber başlığı altında göz atabilirsiniz.


AB Enstitüsü olarak 2020 yılı başından bu yana partneri olduğumuz Ufuk2020 MATILDE (Avrupa'nın Kırsal ve Dağlık Bölgelerinde Entegrasyon ve Yerel Kalkınmayı Artırmada Göçün Etki Değerlendirmesi) Projesi kapsamında hazırlanan “MATILDE Politika Önerileri Kitapçığı” bu sayıda erişilebilir.


Prof. Dr. Ayhan Kaya’nın “Home-State Politics Vis-à-Vis Turkish Emigrants: Instrumentalizing Emigrants” başlıklı makalesi Middle East Critique dergisinde yayınlandı. Makale özetine bu sayıdan erişebilirsiniz.


Son olarak, AB Enstitüsü Working Paper Serisinin son sayısını sizlerle paylaşmak istedik. ERC PRIME Youth Projesi doktora sonrası araştırmacısı Metin Koca tarafından yazılan Beyond the Continuum: Contrasting Images from Violent and Non-Violent Radicalization” başlıklı Working Paper'ı bu sayıda okuma önerisi olarak bulabilirsiniz.

 

Keyifli okumalar!

 

AB Enstitüsü Ekibi

Geri bildirimleriniz bizi mutlu edecektir!

europe@bilgi.edu.tr adresine yorum ve görüşlerinizi gönderebilirsiniz.