REC SEMİNER DİZİSİ: SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN ORTAKLIKLAR

Karadeniz Ülkelerinde Sürdürülebilir Kamu Politikaları ve Özel Sektör Uygulamaları Semineri


Tarih: 20-26 Haziran 2010
Yer: Santral Kampüsü


REC Türkiye, Venedik Uluslararası Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Agroinnova–Turin Üniversitesi ortaklığında; İtalyan Çevre, Arazi ve Deniz Bakanlığı mali desteği ile bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek seminer programı, Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerde sürdürülebilir kalkınmaya yönelik ihtiyaçlara odaklanıyor.

Geniş bir yelpazeyi kapsayan seminer müfredatı sürdürülebilir kalkınmanın küresel ve bölgesel ölçekteki uygulamalarının aktarılmasını hedefliyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil Güven 2010 REC Seminer Dizisi açılış konuşması- 21 Haziran 2010 Santral Kampüsü

İklim değişikliği kapsamında çok çeşitli konular içeren seminer programları, Karadeniz’e kıyısı olan Bulgaristan, Gürcistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Ukrayna ve Türkiye’den kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerden, alanlarında uzman karar vericilere yönelik.

2010 İstanbul Programı açılışı İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven, REC İcra Direktörü Marta Szigeti Bonifert ile REC Türkiye ve Karadeniz Bölgesi Direktörü Dr. Sibel Sezer Eralp ile gerçekleşecek.

Resmi yetkililer ile iş dünyasını bir araya getiren seminerlerde, sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşmak için işbirliğinin önemi vurgulanacak.

Seminer Programı sonunda katılımcılar;

* Sürdürülebilir kalkınma uygulamalarında ve çevre değerleri hakkında temel alınan teorik ve pratik bilgiler hakkında fikir sahibi olacaklar.
* Küresel, ulusal ve yerel ölçekte sürdürülebilir kalkınma girişimlerinin birbiriyle nasıl bağlantılı olduklarını anlayacaklar.
* Avrupa Birliği’nde ve uluslararası düzeyde var olan sürdürülebilir kalkınma mekanizmaları ve kurumları hakkında bilgi edinecekler.
* Şimdiki ve gelecek nesiller açısından ekonomik, sosyal ve çevresel gelişmelerle sürdürülebilir hedefleri paralel tutmanın önemini anlayacaklar.
* Avrupa Birliği çevre politikaları ve karar verme süreçlerine ilişkin bilgi edinecekler.
* Kendi kuruluşlarında sürdürülebilir uygulamalara yer verme olanağı bulabilecekler.
* İş dünyası ve kamu yöneticileri ile diğer paydaşlar arasında bir iletişim ağı geliştirebileceklerdir.



ÖNEMLİ NOT: Seminerler sadece kayıtlı katılımcılara açık olduğundan, dışarıdan katılım mümkün değildir.

Seminer serisinin devamı 26 Eylül – 2 Ekim 2010 tarihleri arasında Venedik’te gerçekleştirilecektir.


Detaylı bilgiye www.sustainabilityseminars.info adresinden ulaşabilirsiniz.