Panel: Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkilerinin Geleceği

17. AB-Türkiye Gazeteciler Konferansı çerçevesinde, Türkiye Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından, İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü evsahipliğinde Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve çok sayıda Avrupalı ve Türk gazetecinin katılımı ile “Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkilerinin Geleceği” konulu bir panel düzenlenecektir.

Tarih : 16 Ekim 2009
Zaman: 10:15-12.30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, E1-301

ayrıntılı bilgi için


17. AB-Türkiye Gazeteciler Konferansı çerçevesinde, Türkiye Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından, İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü evsahipliğinde “Avrupa Birliği ve Türkiye İlişkilerinin Geleceği” konulu bir panel düzenlenecektir. Devlet Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Egemen Bağış, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ve çok sayıda Avrupalı ve Türk gazetecinin katılımı ile gerçekleşecek toplantıda AB-Türkiye ilişkilerindeki son gelişmeler tartışılacaktır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Güven’in açılış konuşmasını yapacağı panelin moderatörlüğünü, BİLGİ AB Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ayhan Kaya yapacaktır.

Panele davet edilen gazeteci ve köşe yazarları (alfabetik sıraya göre) : Mehmet Altan (Star), Murat Belge (Taraf), Florence Biedermann (AFP, Fransa), Abdülhamit Bilici (Zaman / Cihan Haber Ajansı), Mehmet Ali Birand (Posta / Milliyet/ HDN / Kanal D), Eyüp Can (Referans), Evangelos Demiris (Athens News Agency, Yunanistan), Konstanty Gebert (Gazeta Wyborcza, Polonya), Rolf Gustavsson (Svenska Dagbladet, İsveç), Emil Hurezeanu (Realitatea-Catavencu, Romanya), John Peet (The Economist, Birleşik Krallık), Bernardo de Miguel Renedo (Cinco Dias, İspanya) ve Michael Thumann (Die Zeit, Almanya).

Bu etkinlik Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü işbirliği ile düzenlenmiştir.

Konferans boyunca Türkçe ve İngilizce simültane tercüme olacaktır.

Tarih : 16 Ekim 2009
Zaman: 10:15-12.30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, E1-301
Bilgi ve kayıt icin: Suna Gökçe sunag@bilgi.edu.tr