Mükemmeliyet Merkezi Jean Monnet Okulda Avrupa Değerleri projesi lansmanı Santral Kampüs'te gerçekleşti

Açılış konuşması rektör Prof. Dr. Remzi Sanver tarafından yapıldı. Rektörün konuşmasını takiben İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız da projeyle ilgili olumlu görüşlerini bildirdi.

AB Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya proje kapsamında öğretmenlere yapılan AB Algısı anketinin sonuçlarını açıkladı.

Sonuçlar İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç Dr Kenan Çayır ve ÖRAV'dan Uzman Eğitimci Dr. Emel Uysal tarafından tartışıldı. Konferans soru-cevap ile son buldu.

Açılışa akademisyenler, öğrenciler, öğretmenler, STK'lar ve basın mensupları katıldı.

36 ay sürecek olan proje kapsamında, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’daki İlkokul, Lise ve Meslek Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik AB entegrasyonu ve Avrupa değerleri gibi konuları içeren eğitimler, öğretmen çalıştayları ve öğretmenler için metodoloji ve meslek içi eğitimler gerçekleştirilecektir.