MATILDE Fotoğraf Yarışması

Kırsal ve dağlık bölgeler Avrupa'nın kalbi olarak kabul edilebilir. Tarımsal üretim, su kaynakları, kültürel miras ve kültürel çeşitlilik ile Avrupa'nın refahında önemli rol oynayan bir kalp...

Öyleyse, bu kalbi hissetme ve yeni bir kırsal ve dağ hikayesi yakalama zamanı.

AB Ufuk 2020 tarafından desteklenen MATILDE (Avrupa’nın Kırsal ve Dağlık Bölgelerinde Entegrasyon ve Yerel Kalkınmayı Artırmada Göçün Etki Değerlendirmesi), Avrupa’nın kırsal ve dağlık bölgelerinde, göçün yerel kalkınma ve bölgesel uyuma etkisini incelemeyi ve üçüncü ülke vatandaşlarının entegrasyonu yolu ile yerel kalkınmaya katkı sunmayı hedefliyor.

MATILDE olarak amacımız, göçmenlerin ve göçmen soyundan gelenlerin Avrupa'nın kırsal ve dağlık bölgelerindeki aktif rolünü yeniden düşünmek ve yeniden temsil etmek.

Fotoğraf yarışmamıza katılın ve “Avrupa’nın Kalbi”nin (#HeartofEurope etiketiyle) göçmenlikle nasıl daha müreffeh, daha renkli ve daha çeşitli olduğunu anlatın.

 

 

Katılmak için yapmanız gerekenler:

  • Buradan başvuru formunu doldurun.
  • Hüküm ve Koşulları ve Gizlilik Politikasını okuyun.
  • Fotoğraflarınızı (en fazla 3 fotoğraf) başvuru formuna yükleyin.
  • Gönderinize bu fotoğraf(lar)ın göçmenlikle birlikte kırsal veya dağlık bölgelerin değişen ve gelişen yüzünü göstermesinin nedenini anlatan kısa bir açıklama ekleyin (her fotoğraf için en fazla 300 karakter).
  • Yarışma ile ilgili güncel bilgileri öğrenmek için MATILDE projesinin (TwitterFacebookInstagramLinkedIn) sosyal medya hesaplarını takip edin. Ayrıca yarışma sonuçları sosyal medya kanallarımız üzerinden duyurulacaktır.
  • 10 Avrupa ülkesinde 25 proje partnerinden ve 19 destekleyici partnerden oluşan ortak bir proje olarak katılımı önemsiyoruz. Katılımcıları, #HeartofEurope ve #MATILDEMigration etiketlerini kullanarak kendi sosyal medya profillerinden fotoğraflarını paylaşmaları konusunda özellikle teşvik ediyoruz. Böylelikle fotoğraflarınızı sosyal medya kanallarımızdan da paylaşabiliriz.

MATILDE fotoğraf yarışması için başvuru tarihleri 9 Mayıs 2021 - 31 Ekim 2021’dir.

Üç kazanana, profesyonel manzara fotoğrafçısı ve "The New Wild: Life in the Abandoned Lands" filminin yönetmeni Opher Thomson ile benzersiz ve özel bir çevrimiçi atölye çalışması sunulacaktır. Opher, Avrupa'nın kırsal ve dağlık bölgelerinde yoğun çalışmalar yapmıştır; atölye çalışması da mekanları/yerleri fotoğraf aracılığıyla daha iyi keşfetme, anlama ve anlatım tekniklerine odaklanacaktır.

 

Ortak bir araştırma projesi olarak, katılımcı karaktere önem veriyoruz. Bu nedenle, katılımcıların fotoğraflarının birçoğu sosyal medya kanallarımız ve MATILDE web sitesinin sanal galerisi aracılığıyla paylaşılacaktır.

Fotoğaf yarışmasının Hüküm ve Koşulları konusunda daha fazlası için tıklayınız.