İstanbul Bilgi Üniversitesi BİLGİ PRIME Youth ekibi, "Radikalleşme Mükemmeliyet Alanı" ve Avrupa Birliği Enstitüsü üyeleriyle işbirliği içinde, gençlik çalışmalarına ilgi duyan araştırmacılar ve öğrenciler için bir konferans düzenledi. Konferans, siyaset bilimi, sosyoloji, psikoloji, ekonomi, sosyal-kültürel antropoloji, medya çalışmaları ve bilgi teknolojileri gibi çeşitli alanların kesiştiği kavram, teori ve yöntemleri tartışmayı amaçladı. Son dönemdeki ulusal ve uluslararası kamuoyu tartışmalarına değinerek, Türkiye'nin sosyal ve siyasi eğilimleri hakkında kapsayıcı bir tartışma yapmayı amaçladık.

Açılış konuşmaları BİLGİ PRIME Youth baş araştırmacısı Profesör Ayhan Kaya, BPY doktora sonrası araştırmacısı Dr. Metin Koca ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdür yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özge Onursal Beşgül ve DAAD Uzman Araştırmacısı Dr. Deniz Güneş Yardımcı tarafından yapıldı. Tüm gün süren konferans, 27 panelist ve çeşitli akademik ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 50 katılımcının yer aldığı yedi panel ile devam etti.

Konferansın tüm özetini okumak için buraya tıklayınız.