“Kadınların Siyasi Katılımı: İyi Örnekler” Çalıştayı'nın ardından

BİLGİ AB Enstitüsü, 28-29 Mart 2011 tarihlerinde KA.DER ve KAGİDER'le ortak bir çalıştaya imza attı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) ortaklığında 28-29 Mart tarihlerinde düzenlenen “Kadınların Siyasi Katılımı: İyi Örnekler” Çalıştayı’nda yapılan konuşmalarda, kadının siyasete daha etkin katılım için atılması gereken adımlar ve farklı tecrübeler ele alındı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde iki gün boyunca devam eden KAGİDER, İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ve KA.DER işbirliği ile hayata geçirilen “Kadınların Siyasi Katılımı: İyi Örnekler” Çalıştay’ında kadın-erkek eşitsizliğinin sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğu ve kadınların yönetici kademelerinde, siyasette karar alma mekanizmalarında eşit temsilinin demokrasinin gereği olduğu ve bu seçimlerden sonra yeni anayasayı yapacak parlamentoda kadın parlamenterlerin varlığının önemi vurgulandı.

Çalıştayın ardından, sürdürülebilirliği sağlamak için bir iletişim ağı da oluşturulacak