Hayatboyu Öğrenme Programı

Jean Monnet Programı Avrupa Birliği e-kitap devam Projesi:“Okulda Avrupa Birliğini Öğrenme”

İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Öğretmen Akademisi Vakfı ortaklığı ile yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Birliği: e-kitap devam Projesi: “Okulda Avrupa Birliğini Öğrenme”Eylül 2014 itibarıyla sona erecektir.

Dijital Avrupa Birliği Türkçe e-kitap devam projemiz kapsamında öğrenciler, öğretmenler, uzmanlar ve akademisyenlerin hazırlık, üretim ve deneme süreçlerine katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Birliği konulu e-kitabın tanıtılacağı ve test edileceği bir etkinlik gerçekleştirilecektir.

12 ay gibi kısa bir sürede tamamlananyeni e-kitap,Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tablet bilgisayar ve benzeri ekipmanlarla uyumlu olup, internet üzerinden ücretsiz indirilebilecektir. Proje kapsamında üretilen  öğretmen rehberi ise e-kitabı derslerinde kullanmak isteyen öğretmenler için hazırlanmış olup tüm öğretmenlerin kullanımına açık olacaktır.

E-kitapta  AB ile ilgili olarak tarihçe, kurumlar, genişleme, yurttaşlık, ekonomik bütünleşme ve AB hukuku gibi bilgilerin yanı sıra, tarım, eğitim ve gençlik, sosyal politika, rekabet, tüketicilerin korunması gibi alanlarda da temel AB politikaları tanıtılmakta olup,ayrıca, AB yurttaşlığı perspektifi ile yurttaşlık, katılımcı ve çoğulcu demokrasi, sivil toplum ve Avrupa kamusal alanı, medya ve AB, küreselleşme, AB ve Avrupa’nın sınırları gibi tartışmalara yer verilmektedir.Dijital ortamda, çeşitli görsel ve işitsel malzemelerin de kullanımıylahazırlanan e-kitabın öğrencilere daha cazip öğrenme imkanları sunacağını umuyoruz.Görseller,çizimler,animasyonlar ve video söyleşileriyle zenginleştirilen e-kitapta AB konusunu yakından izleyen akademisyenler,uzmanlar,gazeteciler,sivil toplum temsilcileri, eğitimciler,lider ve diplomatlarla söyleşiler de yer almaktadır.

Projenin final etkinliği İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Muammer Yıldız ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Remzi Sanver’in de katılımıyla 24 Eylül2014 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, saat 10:00-12:00 arasıgerçekleştirilecek olup,katılımcılar bu toplantıda  e-kitabı deneme fırsatımı da bulacaklardır.

Toplantı yeri: İstanbul Bilgi Üniversitesi,  Santral Kampüsü Enerji Müzesi Seminer Odası

Toplantı tarihi 24 Eylül 2014 – Çarşamba

Toplantı saati:10.00-12.00

Adres:

İstanbul Bilgi Üniversitesi

Eski Silahtarağa Elektrik Santralı

Kazım Karabekir Cad. No: 2/13

34060 Eyüp İstanbul

LCV: Aslı Aydın

asli.aydin@bilgi.edu.tr

09:45 Kayıt

10:00 – 10:30 Açılış Konuşmaları: