İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, STK Eğitim ve Araştırma Merkezi işbirliği ile “AB Mali Kaynakları ve Proje Hazırlama Sertifika Programı” başlatıyor

14 - 18 Haziran 2010

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları
Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ile “AB Mali Kaynakları ve Proje Hazırlama Eğitimi Sertifika Programı” düzenleyecektir. Beş gün süreli yoğun program, Avrupa Birliği mali kaynakları, AB programları ve proje döngüsü yönetimi (PCM) konusunda teorik dersler ve uygulamalı grup çalışmaları üzerine odaklanacak, ayrıca Avrupa Birliği kurumları ve siyaseti, AB fonlu projeler hakkında bilgi ve deneyim aktarımlarını kapsayacaktır.

Ayrıntılı bilgi için

Programda ele alınacak başlıca konular: Avrupa Birliği Kurumları ve Politikası, AB Bölgesel Politikaları, Avrupa Yatırım Bankası Kredileri, AB Topluluk Programları, 7. Çerçeve, Eğitim Gençlik ve Kültür, Türkiye-Avrupa Birliği Mali İşbirliği, Adaylık Dönemi Mali Yardımlar (Hibeler), Mali Yardımların Kullanımı, Katılım öncesi Mali Yardım Aracı (IPA), Avrupa Birliği fonlarında kullanılan Proje Döngüsü Yönetimi Yaklaşımına İlişkin Temel Kavramlar, Rehber Dokümanının İncelenmesi, Mantıksal Çerçeve Matrisi ve Bütçe hazırlama.

Çalışma Grupları: Program kapsamında Proje Döngüsü Yönetimi çalışmaları küçük gruplar formatında yapılacak, katılımcılar eğitmenlerle birebir çalışarak proje yazma ve uygulama çalışmaları yapma fırsatını bulacaklardır.

Eğitim süresince katılımcılar, İstanbul Bilgi Üniversitesi akademisyenleri ve AB Mali yardım uzmanlarından teori ve uygulama hakkında bilgi alabilecek ve daha önce AB tarafından kabul edilmiş projeleri inceleme fırsatı bulacaklardır. Konu ile ilgili eğitim materyalleri katılımcılara ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Eğitmenler: Eğitim, Emre Gönen (AB Kurumları ve Politikaları), Alper Akyüz ve Yiğit Aksakoğlu (Proje Döngüsü Yönetimi), Tuğba İdikut (AB 7.Çerçeve Programı) ve AB mali yardım uzmanı diğer eğitmenler tarafından verilecektir.

Program konu ile ilgilenen herkese açıktır. Kontenjan sınırlıdır.
Programın dili Türkçedir. Programı başarıyla tamamlayanlar sertifika alacaklardır.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü
Kurtuluş Deresi Cad. No:47 34440 Dolapdere / İSTANBUL

Tarih: 14 - 18 Haziran 2010
Başvuru için son tarih: 7 Haziran 2010




Ücret: 900 TL (kredi kartına 2 taksit imkanı mevcuttur)

Öğrencilere, Devlet memurlarına, STK çalışanlarına ve İstanbul Bilgi Üniversitesi çalışanları ile mezunlarına %50 indirim uygulanmaktadır.

Öğrenci belgesi ya da kurumda çalıştığınıza dair bir belge.



Başvuru Koşulları:
Sertifika Programına başvurmak isteyen adayların Başvuru Formunu ve gerekli belgeleri Suna Gökçe Kızılkaya ya da Refika Saldere’ye teslim etmeleri gerekmektedir.


Başvuru için gerekli belgeler:
Başvuru Formu
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Ödemenin yapıldığını gösteren Banka makbuzu

Program ücreti, Garanti Bankası Çağlayan şubesi 403-6201302 no'lu İstanbul Bilgi Üniversitesi hesabına (açıklamaya ad-soyad ve programın ismi yazılmış olarak) yatırılmalıdır.

Daha fazla bilgi için:

Eğitim Programı

Başvuru Formu

Duyuru