Enstitü'den TÜBİTAK destekli yeni proje

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaprak Gürsoy ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Sarıgil'in ortaklaşa hazırlayıp sundukları proje detayları için tıklayın.

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaprak Gürsoy ve Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeki Sarıgil?in ortaklaşa hazırlayıp sundukları "TÜRKİYE'DE SİLAHLI KUVVETLER VE TOPLUM: AMPİRİK YAKLAŞIM" adlı proje, TÜBİTAK BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI (1001) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

15 ay sürecek proje, kamuoyu anketi ve toplumun çeşitli kesimleriyle derinlemesine görüşmeler yaparak toplumun askerle ilgili görüşlerini akademik bir yaklaşımla inceleyecek. Proje, Türkiye'nin demokratikleşme ve AB ile bütünleşme süreci içinde asker-siyaset ve asker-toplum ilişkileri konusunda yapabilecekleri hakkında aydınlatıcı sonuçlar sunacak.

Proje özeti için tıklayın.