“Diyaloğu ve Çözümü Teşvik Etmek: Avrupalı Parlamenterler Türkiye Hakkında Ne Düşünüyor?” Proje Raporu Sunumu ve

AB- Türkiye İlişkilerinin Geleceği

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Enerji Müzesi Kontrol Odası

3 Kasım, 2015

Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı, Young Friends of Turkey ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü tarafından düzenlenen “Diyaloğu ve Çözümü Teşvik Etmek: Avrupalı Parlamenterler Türkiye Hakkında Ne Düşünüyor?” adlı proje raporunun sunumu 3 Kasım'da santralistanbul'da gerçekleşti.

TESEV ve YFoT “Diyaloğu ve Çözümü Teşvik Etmek: Avrupalı Parlamenterler Türkiye Hakkında Ne Düşünüyor?” isimli ortak projesini birçok Avrupalı parlamenter ile Türkiye ve Türkiye’nin AB’ye katılım süreci hakkında yapılmış olan röportajlar sonucunda tamamlamıştır. Türkiye ve Avrupa Birliği’ne mensup ülkeler arasındaki diyaloğu ve karşılıklı anlayışı geliştirmeyi amaçlayan bu çalışma, Türkiye’nin üyeliğine karşı var olan muhtemel ayrımcılığa üye ülkelerin parlamenterlerinin bakış açısına ve karar verme mekanizmalarına odaklanarak yaklaştığından dolayı literatürde önemli bir boşluğu da doldurmaktadır. Proje sunumuna ek olarak, organizasyonda Murat Yetkin (Genel Yayın Yönetmeni, Hürriyet Daily News), Profesör Dr. Ayhan Kaya (Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü, Uluslararası İlişkiler Bölümü, İstanbul Bilgi Üniversitesi) ve Doç. Dr. Senem Aydın Düzgit (Uluslararası İlişkiler Bölümü, İstanbul Bilgi Üniversitesi) tarafından AB-Türkiye ilişkilerinin son dönemdeki gelişmelerine ve geleceğine dair değerlendirmeler yaptılar.

Program:

10.00 – 10.15 Açılış Konuşması

Prof. Dr. Aydın Uğur –  Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi

Yönetim Kurulu Başkanı, TESEV

10.15 – 10.45 Son Politik Gelişmeler Işığında Türkiye-AB İlişkileri

Murat Yetkin – Genel Yayın Yönetmeni, Hürriyet Daily News

10.45 – 11.15 AB- Türkiye İlişkilerinin Dünü, Bugünü ve Geleceği

Prof. Dr. Ayhan Kaya – Avrupa Birliği Enstitüsü Müdürü, Uluslararası İlişkiler Bölümü,  İstanbul Bilgi Üniversitesi

Doç. Dr. Senem Aydın Düzgit  – Uluslararası İlişkiler Bölümü, İstanbul Bilgi Üniversitesi

11.15 – 12.00 Araştırma Raporunun Sunumu

Zerrin Cengiz - TESEV