Carl Friedrich Goerdeler-Kolleg for Good Governance 2012

Robert Bosch Vakfı bünyesinde bulunan Carl Friedrich Goerdeler İyi Yönetişim Okulu, Avrupa’nın birleşmesi hedefine yönelik olarak; Ermenistan, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Gürcistan, Moldova, Rusya, Türkiye ve Ukrayna’da kamu sektöründe (kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları) çalışan genç yönetici adayları için 3 haftalık bir uluslararası meslek içi eğitim semineri düzenlemektedir.

Almanca bilen 20 genç yöneticiyi, 8-29 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “iyi yönetişim“ konulu eğitime katılmak üzere Berlin ve Varşova’ya davet ediyoruz. Eğitim süresince katılımcılar, Almanya ve Avrupa Birliği’nin siyasi süreçleri ve iyi yönetişim uygulamalarını yakından tanıyacak, siyasi yaşama dair bilgiler edineceklerdir. Bunun neticesinde yeni ilişkiler ve yeni ağlar kuracaklardır.
Eğitim süresince Avrupa Komisyonu Eski Başkanı Sayın Günter VERHEUGEN okul müdürü olarak katılımcılara eşlik edecektir.Program, Robert Bosch Vakfı tarafından hazırlanmış olup Alman Dış İlişkiler Konseyi işbirliği ile yürütülmektedir.
Ayrıntılı bilgiye www.goerdeler-kolleg.de adresinden ulaşabilirsiniz. Son başvuru tarihi 12 Mart 2012’dir.

Seminer konuları için tıklayınız.