Bosna’da Savaş Sonrasında Televizyon

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Fonu tarafından desteklenen film, İstanbul Bilgi Üniveristesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü öğretim görevlisi Yönetmen-yapımcı Haluk Üçel tarafından hazırlanmıştrır.

ayrıntılı bilgi için

Medya, Yugoslavya’da nefret söylemini yayarak savaşın başlamasında büyük rol oynadı. Savaş sonrasında da özellikle televizyon, sözlü ve görsel gücü ile nefret söylemini kaos ortamında yaymaya devam etti. Savaş sonrasında, Bosna-Hersek’te uluslararası toplum, medyanın sürdürülebilir barış ve demokratik istikrar hedefleri ile yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başladı. Bosna-Hersek’te televizyonun yeniden kuruluşunda, Avrupa Birliği’nin kamu yayıncılığı ve Amerika’nın özel televizyon yayıncılık modelleri uygulanmaya başlandı.

İstanbul Bilgi Üniveristesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı bölümü öğretim görevlisi Yönetmen-yapımcı Haluk Üçel tarafından Saraybosna’da çekimleri yapılan ‘Bosna’da Savaş Sonrasında Televizyon’ adlı belgesel filmde bu süreç, iki model üzerinden, televizyon kanalları, medya araştırma kuruluşları ve uluslararası toplum temsilcileri ile tartışılmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma
Fonu tarafından desteklenen filmin İngilizce versiyonu, ‘Report from Sarajevo’ adı ile sunulmuştur.

Filmi izlemek için:
http://www.santralhaber.com/haber/1079/