BM Genel Sekreteri Gençlik Elçisi Ahmad Alhendawi BİLGİ’de

Ekim tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un Gençlik Elçisi Ahmad Alhendawi, mezunu olduğu ve İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü ile CIFE tarafından yürütülen İleri Avrupa Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programı’nın 2013-2014 Akademik Yılı ilk dersini vermek üzere BİLGİ'ye geldi.

Açılış konuşması CIFE Direktörü Matthias Waechter tarafından yapıldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver ve AB Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya'nın konuşmalarının ardından Ahmad Alhendawi "The UN's Committment to Youth in the 21st Century" konulu bir konuşma yaptığı açılışta, 21. yüzyılda BM’in gençlik konusuna verdiği öncelik ve çalışmalardan bahsetti. Konuşmaların sonrasında yapılan kokteyle ise Alhendawi öğrencilerle sohbet etti.