Avrupa Etüdleri Yüksek Lisans Programı İçin Kayıtlar Başladı

2000 yılında kurulan BİLGİ Avrupa Etüdleri Yüksek Lisans Programı bu yıl 11. yılına giriyor, ve bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencileri bekliyor.

BİLGİ Avrupa Etüdleri Programı'nın yüksek not ortalamasına sahip başarılı öğrencileri, 2008-2009 akademik yılında başlayan BİLGİ/Viadrina Avrupa Çalışmaları Yüksek Lisans Programı'na katılmaya hak kazanacak ve iki farklı kültürel ortamdan ve bu ortamın sağladığı çok dillilikten faydalanacaktır.

Berlin şehrine yakın olan Viadrina Avrupa Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen değişimi olarak başlayan akademik işbirliği, iki üniversite arasında yapılan işbirliği antlaşması ile kurumsal bir hal almıştır. Öğrenciler iki farklı Avrupa ülkesinin akademik ortamlarını tecrübe etme şansının yanında, kendilerini Avrupa'nın dinamik çalışma ortamlarına da hazırlayabileceklerdir. Avrupa etüdleri alanında eğitim verecek BİLGİ/Viadrina programı, Avrupa bütünleşmesine, hem Türkiye hem de Avrupa tarafından bakan çok boyutlu bir bakış açısı kazandırma amacındadır. Programın başlangıç aşaması İstanbul Bilgi Üniversitesi yıllık bütçesi ve Alman Akademik Değişim Servisi (German Academic Exchange Service, DAAD) tarafından fonlanmaktadır.

Viadrina Avrupa Üniversitesi ile işbirliği ile yürütülen programda, başarılı adaylar için çeşitli burs ve staj olanakları mevcuttur.
.