İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü & Akademik AB Çalışmaları Türkiye Ağı (A-NEST)  

“Avrupa Çalışmaları: Türkiye, AB ve Ötesine İlişkin Perspektifler” Lisansüstü Öğrenci Konferansı

25 Şubat 2021

 

BİLGİ AB Enstitüsü ve Akademik AB Çalışmaları Türkiye Ağı (A-NEST) işbirliğinde gerçekleştirilen Lisansüstü Öğrenci Konferansı büyük ilgi gördü.

Avrupa Çalışmaları, Uluslararası İlişkiler, Siyaset, Göç, Sosyoloji, Antropoloji, Tarih, Coğrafya, Kültürel Çalışmalar, Hukuk ve Miras Çalışmaları alanlarında eğitim gören Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri ve mezunlarının bildirilerini sunduğu konferans 4 oturum ve 14 panelde gerçekleştirildi. 

AB Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya'nın ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Elçi Müsteşar Eleftheria Pertzinidou'nun açılış konuşmaları ile başlayan konferansın panel moderatörlüklerini ise Pelin Sönmez, Emirhan Göral, Ayhan Kaya, Gökay Özerim, Çiğdem Nas, Metin Koca, Aslı Bilgin, Senem Aydın-Düzgit, Özge Onursal-Beşgül, Ebru Turhan, Emre Gönen, Yonca Özer ve Sezgin Mercan gerçekleştirdiler. 

Kapanış konuşmasında Avrupa Çalışmalarına olan ilginin halen devam etmesinin mutluluk ve umut verici olduğunu belirten moderatörler, yeni kuşağın başarılı bir şekilde geldiği konusunda hemfikirler. 

Konferansın programına buradan ve konferansta sunulan Bildiri Özeti Kitabına da buradan erişebilirsiniz.