AB Gemisi Seminerleri Final Etkinliği

AB Enstitüsü’nün Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi “Okulda Avrupa Değerleri” projesi kapsamında 2013’ten beri yürüttüğü “AB Gemisi” seminerleri aktivitemiz çerçevesinde, İstanbul Orta öğretim ve Meslek Liseleri 9. sınıflarından toplam 4000’den fazla öğrenciye ulaşıp Bilgi Üniversitesi Hocaları ve eğitmenleri tarafından eğitimler verilmişti.

Bu sene de Şişli Belediyesi okullarından “AB Gemisi” seminerlerinde en aktif katılımı olan 30 öğrenciyle 10 Mayıs 2016 günü Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde bir yuvarlak masa ve AB Gemisi final etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin ilk bölümünde Prof. Dr. Ayhan Kaya’nın moderatörlüğünü yaptığı yuvarlak masada toplantısında öğrenciler Avrupa Birliği, İnsan Hakları, Mülteciler, Kadın Erkek Eşitliği, Avrupa Birliği Eğitim Programları, Çevre gibi konularda konuştular. Hep birlikte yenen keyifli bir öğlen yemeğinin ardından başlayan ikinci bölümde öğrenciler poster sunumları yaptılar.

Seminerler serisinin son etkinliği olan bu günün sonunda en başarılı 20 öğrenci Şişli Belediyesi AB Merkezinin düzenleyeceği Brüksel ve AB Kurumları gezisine katılmaya hak kazandılar.