AVRUPA BİRLİĞİ'NİN SEMBOLLERİ

24 Ekim 2018 13:41

AVRUPA BİRLİĞİ SLOGANI: “ÇEŞİTLİLİK İÇİNDE BÜTÜNLÜK”

Avrupa Birliği 2000 yılından beri birliğin tüm resmi dillerine de tercüme edilmiş olan "çeşitlilik içinde bütünlük" sloganını kullanmaktadır. Bu slogan, Avrupa bayrağı ve Avrupa marşının yanında Birliğin en yeni sembollerinden biridir ve birçok farklı kültürün, dilin ve geleneğin bir arada olmasının AB’nin refah ve barışı için önemini simgelemektedir. 

 

AVRUPA BAYRAĞI

Avrupa bayrağın tarihi 1955'e kadar uzanmaktadır. İnsan haklarını savunan ve Avrupa kültürünü destekleyen Avrupa Konseyi, mevcut tasarımı kendi kullanımı için seçmiştir. Takip eden yıllarda ise gelişmekte olan diğer Avrupa kurumlarının da aynı bayrağı benimsemeleri için teşvikte bulunmuştur. Böylece Avrupa Birliği, mavi renk ve 12 sarı yıldız olan bir bayrakla simgeleşmeye başlamıştır. Bayrak, Avrupa'nın kimliği ve bütünlüğünü işaret etmektedir. Bazı insanlar 12 yıldızın AB üye ülkelerinin sayısını temsil ettiğini varsaysa da aslında bütünlük ve uyumu temsil etmektedir.

 

AVRUPA MARŞI

Avrupa Konseyi tarafından 1972 yılında Kabul edilen Avrupa Marşı, Beethoven'ın 9. Senfonisi'nin son bölümünden uyarlanmıştır. 1986'dan beri Avrupa Birliği tarafından kullanılmaktadır.

 

Daha fazla bilgi için:

https://europa.eu/european-union/about-eu/symbols/motto_en

 https://www.coe.int/en/web/about-us/the-european-flag

https://www.ab.gov.tr/262_en.html

 

Kapak görseli: https://europa.eu/european-union/documents-publications/slide-presentations_en