Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu

22 Mart 2019 15:06

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu

 

Ankara ile Brüksel arasındaki ilişki, Türkiye'nin Aralık 1999’da Avrupa Konseyi tarafından katılım için aday olarak ilan edilmesinden beri gelişmektedir. Bu Ankara ve Brüksel arasındaki ilişki ve iletişim Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından sürdürülmektedir. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonunda 150'den fazla AB-Türkiye ilişkileri hakkında çalışan Avrupalı ​​ve Türk uzman bulunmaktadır.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'nun, Lizbon Antlaşması kapsamında dört ana misyonu bulunmaktadır:

* Türkiye'nin dış politikası hakkında rapor hazırlamak ve diplomatik düzeyde Avrupa Birliği'ni temsil etmek,

* Türkiye'deki ekonomik, finansal ve ticari gelişimlerinin yanı sıra Gümrük Birliği hükümlerinin uygulanmasını izlemek,

* Türkiye'nin AB müktesebatına uyumunun sağlanmasına yönelik gösterdiği gelişimi izlemek.

* Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Viyana Sözleşmesi diplomatik temsilcisi olarak hükümleri çerçevesinde faaliyet göstermekte ve büyükelçi sıfatıyla atanan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı tarafından yönetilir.

Ayrıca Delegasyon, Avrupa Birliği’nin görünürlüğünün arttırılması, Birliğin değerleri ve Türkiye’deki gerçekleştirilen faaliyetlerin yayılması hakkında çalışmaktadır. Bu çalışmalar çeşitli kamu kurumları, siyasi partiler, iş çevreleri, akademik dünya, düşünce kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve kültür alanında faaliyet gösteren aktörlerle işbirliği içerisinde yürütülmektedir. 

Detaylı bilgi için: https://www.avrupa.info.tr/tr/ab-delegasyonu-ile-tanisin-12

Etiketler

delegasyon, ab, turkiye