Jean Monnet Aktivitelerinin 30.Yıldönümü

05 Nisan 2019 11:22

 

#JeanMonnet30 

Jean Monnet Aktivitelerinin 30.Yıldönümü


Avrupa Komisyonu, tüm dünyada Jean Monnet Aktivitelerinin 30. yıldönümünü bir etkinlik dizisiyle kutluyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü de Jean Monnet Aktivitelerinin 30. yıldönümünü 2 Mayıs - 21 Mayıs 2019 tarihleri ​​arasında santralistanbul Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olan bir etkinlik serisiyle kutlayacak. Etkinlik programı kesinleştiğinde websitemizden duyurusu yapılacak.

Jean Monnet Aktivitelerinin amacı nedir?
Jean Monnet Aktiviteleri, Avrupa Birliği çalışmaları alanında öğretim ve araştırmada mükemmelliği teşvik etmek için planlanmıştır. Ayrıca, bu faaliyetlerin temel amaçlarından biri, AB politikalarının yönetişimini arttırmak amacıyla akademisyenler ve politika yapıcılar arasında iletişim ağı oluşturmaktır.
Avrupa Birliği çalışmaları disiplini, Avrupa entegrasyon sürecinin iç ve dış yönleriyle ilgili tüm çalışmaları kapsayan geniş bir alandır. Disiplin ayrıca, AB'nin küreselleşmiş dünyadaki rolünü, Avrupa vatandaşlığını ve insanlar ve kültürler arasındaki diyalogu teşvik etmeyi de kapsamaktadır.

Hangi tür faaliyetler desteklenir?
Öğretim ve Araştırma: Jean Monnet Modülleri, Chairler ve Mükemmeliyet Merkezleri.
Derneklere Destek: Derneklere Jean Monnet desteği.
Akademik Dünya ile Politika Tartışması: Jean Monnet Networks ve Jean Monnet Projects.

 

Kaynakça:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/opportunities/jeanmonnet30-30th-anniversary-jean-monnet-activities_en?fbclid=IwAR2dfq96uLjEobf0YUe6FubeZNQnE-Xy4pWA-p9RfOYyiYIEcz2_-v8z4cI

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/programme-guide/part-b/three-key-actions/jean-monnet-activities/aims-of-jean-monnet_en

Etiketler

jeanmonnet