20 Kasım 2020 14:00

Bugün Dünya Çocuk Hakları Günü!
Her çocuk için daha iyi bir geleceği yeniden hayal etmek için bir gün.

-


20 Kasım, BM Genel Kurulu'nun 1959'da Çocuk Hakları Beyannamesi'ni kabul ettiği tarih olması, aynı zamanda BM Genel Kurulu'nun 1989'da Çocuk Hakları Sözleşmesini kabul ettiği tarih olması nedeniyle oldukça önemli bir tarihtir.

Dünya Çocuk Hakları Günü ilk olarak 1954 yılında Evrensel Çocuk Günü olarak kutlanmıştır. Bu günün temel amacı, dünya genelinde çocuklar arasında uluslararası birlikteliği, farkındalığı teşvik etmek ve çocukların refahını iyileştirmektir. Bu gün, çocukların özel hak ve özgürlüklerinin öneminin anlatıldığı bir gündür.

Bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle diğer yıllardan daha keyifsiz bir şekilde kutluyoruz. Çocukların gelecekleri ve haklarını daha güvenli ortamlarda tam anlamıyla yaşayabilmeleri için yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetlerin desteğine ve çabasına daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Elbette ebeveynler, öğretmenler, sağlık uzmanları, din yetilileri, şirket ve medya profesyonellerinin yanı sıra gençler ve çocukların kendileri de çocuklar için iyi ve güvenli bir gelecek inşa etmede önemli bir rol oynayabilirler.

Tüm dünyadaki çatışmaların, savaşların ve tabii ki salgının bir an önce bitmesini ve çocukların tekrar sokaklarda özgürce oynamalarını diliyoruz.

 

Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlu Olsun!

 

Etiketler

DunyaCocukHaklariGunu