MEB ÖĞRENCİLER AB'Yİ ÖĞRENİYOR PROJESİ

www.abyiogren.meb.gov.tr

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün yararlanıcısı olduğu Öğrenciler AB’yi Öğreniyor: Ortak Değerler, Temel Haklar ve Politikalar Teknik Destek Projesi web portalı tüm bileşenleriyle hizmete açılmıştır. Mart 2015’te kullanıma açılan AB’yi Öğren proje web sitesinin ardından Ekim 2015’te proje web portalı hizmete sunulmuştur. Aralık ayı ortasında tamamlanan AB Matik isimli 2. dijital oyunun ardından web portal tüm bileşenleri ile ziyaretçilerin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Oyunları oynamak için herhangi bir üyelik gerekmemekte olup, sadece www.abyiogren.meb.gov.tr adresinden giriş yapmak yeterlidir.

Web Portal ve Proje Web Sitesi ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıda yer almaktadır:

Avrupa’da Takip ve AB Matik oyunları kullanımda

Proje web portalı, hazırlığı aylara yayılan yoğun bir çalışma dönemi sonunda iki dijital oyunla ziyaretçilere “Merhaba” dedi. Avrupa’da Takip ve AB Matik isimli iki bilgilendirici, eğlenceli, maceralı oyunlar öğrencilerin kullanımına sunuldu. Oyunları oynamak için herhangi bir üyelik gerekmiyor. Sadece www.abyiogren.meb.gov.tr adresinden giriş yapmak yeterli.

Eğitim materyalleri ve bülten de yayında

Web portalda ayrıca “AB’yi Öğreniyorum” bilgi yarışması ve “Bana AB’yi Anlat” resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarına başvuran ve hazırlanmak isteyen öğrencilerin, öğretmenleri ve ebeveynlerinin yararlanabileceği yazılı ve görsel materyaller de bulunuyor. Eğitim videoları, AB ile ilgili konu başlıklarına göre sınıflandırılmış bilgilendirici belge ve sunumlara da yine aynı İnternet adresinden ulaşmak mümkün.

Projenin üç ayda bir yayımlanan bülteni AB’yi Öğreniyorum web portalda bulunabilecek yayınlardan biri.

Proje web sitesinden ise yine AB ile ilgili materyallerin yanı sıra yarışma şartnameleri, başvuru formları ve yarışma süreçlerine ilişkin sıkça sorulan sorular ve yanıtlarına ulaşılabiliyor. Projenin ve yarışmaların güncellenmiş tanıtım filmleri de ziyaretçiler tarafından doğrudan web sitesinden izlenebileceği gibi indirilerek de kullanılabiliyor.