BİLGİ’nin Genişleyen Uluslararası Öğrenci Ağı

Diploma Töreni

18 Temmuz 2008, santralistanbul, So Cafe Önü, 19:30-22:00


2007-2008 akademik yılında Institut des Hautes Etudes Européennes et Internationales (Nice-Fransa) ve CIFE tarafından düzenlenen programda, 15 farklı ülkeden 25 öğrenci Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı diplomalarını aldı.

Türk öğrenciler Avrupa ve Amerikan üniversitelerinde yüksek lisans kapılarını aralamaya çalışırken İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı, Amerika ve Avrupa’dan ve hatta Filipinler’den gelen üniversite öğrencilerinin, Avrupa Komisyonu finansal desteğiyle yüksek lisans çalışmalarının bir kısmını Türkiye’de gerçekleştirmelerine ve Türkiye’de bir üniversitede öğrenim görmelerine olanak sağlıyor.



İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Ensitüsü, merkezi Fransa’da bulunan ve başkanlığı Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker tarafından yürütülmekte olan Uluslararası Avrupa Çalışmaları Merkezi (Centre International de Formation Européenne-CIFE) ve Avrupa Enstitüsü (Institut Européen des Hautes Etudes Internationales) işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Birliği yüksek lisans programları ve yaz okullarında dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen birçok yabancı öğrenci ve Türk öğrenciler, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen burs imkanları ile Avrupa Birliği konusunda uzmanlaşma olanağına kavuşuyor.



2007-2008 akademik yılında Institut des Hautes Etudes Européennes et Internationales (Nice-Fransa) ve CIFE tarafından düzenlenen programda, 15 farklı ülkeden 25 öğrenci 18 Temmuz Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin santralistanbul kampüsünde Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı diplomalarını alıyor. Diploma töreninin de yapılacağı etkinlikte ortak düzenlenen Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programları ve Yaz Okullarının da tanıtımı da yapılacaktır.



Programlar sayesinde geleceğin Avrupa uzmanları Brüksel’e giden yolda Türkiye’den geçerek ülkemizi tanıma fırsatı buluyor. Avrupa Kurumlarında yapılan toplantılarda programa katılan Türk öğrenciler ülkemizi temsil ediyor ve geleceğin ihtiyaç duyulan uzman kadrosunu oluşturuyor



Ayrıntılı bilgi için: Burcu Görak

e-mail:burcug@bilgi.edu.tr

Telefon: 0533.2331272



Yer: santralistanbul, So Cafe Önü

Tarih: 18 Temmuz 2008

Saat: 19:30-22:00

www.cife.eu

www.iehei.org