AB Enstitüsü ve Bilim Akademisi işbirliği ile "Genç Akademisyenler Soruyor Bilim Akademisi Üyeleri Yanıtlıyor" Webinar Serisi

Pandemi ile birlikte değişmeye başlayan Dünya, pandemi bitince kendine yeni bir düzen oluşturacaktır. Bu oluşum sürecinde insan ilişkileri ile birlikte Küreselleşme, Ekonomi, Siyaset, Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler gibi birçok alanda yeni bir boyut başlayacaktır.

AB Enstitüsü, Bilim Akademisi işbirliği ile Ekonomi, Uluslararası İlişkiler ve Göç özelinde bu yeni düzendeki süreci değerlendirmek üzere uzman isimlerle başlattığı webinar serisi büyük ilgi gördü. Mart, Nisan ve Mayıs ayları süresince her ay iki Bilim Akademisi üyesinin konuştuğu webinarların moderatörlüklerini BİLGİ'nin Genç Akademisyenleri üstlendi.

 

Mart ayında Prof. Dr. Fuat Keyman ile başlayan ve Türkiye-Amerika ilişkilerinin konuşulduğu yayın Popülizm konusu ile Prof. Dr. Ali Çarkoğlu'nun katıldığı webinar ile devam etti.

  

Nisan ayında pandemi sonrası yeni düzende ekonomi teması ile devam eden webinarlarda Prof. Dr. Yeşim Atamer ve Dr. Pınar Artıran Bölgesel Ticarette pandemi sonrası gelişmeleri anlattılar. Prof. Dr. Kamil Yılmaz ise Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki son durumlar üzerinde durdu.

  

 

Webinar serisi Mayıs ayında Uluslararası Göç ve Etkilerinin üzerinde durulduğu iki yayın sonrası sona erdi. Prof. Dr. Ahmet İçduygu Göç alan bir ülke olarak Türkiye ve Türkiye'de mülteciliği değerlendirirken, Prof. Dr. Ayhan Kaya ise Dünya'da ve Türkiye'deki Entegrasyon tartışmalarını anlattı.

Webinarlar Sosyal Kafa işbirliği ile gerçekleştirildi. Tüm webinarları izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.