AB Enstitüsü Webinar Serisi Kış Programı

 

Haziran ayında gerçekleştirilen webinarlar  ile bir seri başlatan AB Enstitüsü, Kış döneminde de yayın yapmaya devam ediyor. Kasım, Aralık ve Ocak ayları içerisinde her ay iki farklı konu ve konukla sürecek olan webinarlar Youtube üzerinden izlenebilir. 

 

5 Kasım’da Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi Soli Özel ile  başlatılan  Kış Webinarları serisinin ilkinin moderatörlüğünü BİLGİ  Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Özge Onursal-Beşgül  üstlendi. “Doğu Akdeniz ve Türkiye” konulu yayında bölgede öne çıkan  konular ve sebeplerini anlatan Özel, Doğu Akdeniz meselesi ile ilgili  NATO’nun ve AB’nin duruşundan da bahsetti. Son olarak Amerikan seçimlerine de değinen Özel, sonuçları Türkiye açısından değerlendirdi.

 

 

 

Webinar serisi UNESCO kuruluş günü olan 16 Kasım’da BİLGİ Kültür Politikası ve Kültürel Diplomasi UNESCO Kürsü Başkanı Doç. Dr. Serhan Ada ile yapılan “Kültür Politikası ve Kültürel  Diploması” konulu yayın ile devam etti. Yayını AB Enstitüsü Müdürü ve  Uluslararası İlişkiler Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayhan Kaya modere etti.  Webinar, UNESCO’nun ilkeleri ve çalışmalarının anlatılmasıyla başladı. “Yumuşak Güç” olarak nitelendirilen Kültürel Diplomasi kavramı üzerinde duran Doç. Dr. Serhan Ada, Kültür kurumlarından da bahsetti.

 

 

 

Aralık ayının ilk webinarı ise “İstanbul Sözleşmesi ve Kadın Hakları” konusu ile 3 Aralık tarihinde İnsan Hakları Hukuku Uygulama Ve Araştırma Merkezi Uzman Araştırmacı Gökçeçiçek Ayata ile gerçekleştirilecek. BİLGİ Göç Merkezi Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Pınar Uyan-Semerci ile gerçekleştirilecek olan webinar ise “Dünya Göçmenler Günü’ne Dair” konusuyla 17 Aralık’ta yayınlanacak. 7 Ocak’ta Queen’s University Belfast Öğretim Görevlisi Gülseli Baysu ile “Göç Psikolojisiyle Yaşamak” konusuyla devam edecek olan webinar serisi 21 Ocak’ta Yapım Ortağı ve Araştırmacı Özcan Geçer’in “EnstANtane:Bir Fotoğraftan Göç Belgeseli konusuyla sona erecek.

Webinarlar Sosyal Kafa TV işbirliğinde gerçekleştirilmektedir.