e-Bültenimize erişmek için: http://bit.ly/3NEGPsu

 

Avrupa Birliği Enstitüsü, 2022 yılının ilk e-Bülteni için yine dolu bir içerik hazırladı.

Bu sayıda güzel bir duyurumuz var. Üniversitemizin Sosyal ve Beşerî Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve Avrupa Birliği Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Özge Onursal Beşgül’ün “BILGINormsEU: JM Chair on Norms and Turkey-EU Relations” projesi ile Avrupa Komisyonu Erasmus+ Programı tarafından Jean Monnet Kürsüsü ile ödüllendirildi.
 
DAAD - Almanya Çalışmaları kapsamında üç aylık  periyodlarla hazırlanan Almanya Notları’nın yeni sayısında Hamburg Protestan Üniversitesi’nden Siyaset Bilimci Dr. Yaşar Aydın, Almanya-Rusya ilişkilerinin tarihsel arka planını ve jeopolitik boyutunu inceledi ve Almanya’nın Rusya-Ukrayna krizindeki tutumunu değerlendirdi.
 
Avrupa Çalışmaları BMA çalışmalarımız kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle 9 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz "Güncel Tehditler ve Fırsatlar Karşısında Avrupa Birliği ve Türkiye" başlıklı Lisansüstü Öğrenci Konferansımızın taslak programını inceleyebilir, konferansa Zoom üzerinden kayıt olabilirsiniz.
 
Ayrıca bu sayıda, "MATILDE - Avrupa’nın Kırsal ve Dağlık Bölgelerinde Entegrasyon ve Yerel Kalkınmayı Artırmada Göçün Etki Değerlendirmesi" projesi tarafından 13-17 Haziran 2022 tarihlerinde İtalya'da gerçekleştirilecek olan yaz okulu hakkında da bilgi edinebileceksiniz.

 

BİLGİ Avrupa Çalışmaları BMA ekibinden İşletme Fakültesi Öğr. Üyesi ve Çevre, Enerji ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Uyduranoğlu moderatörlüğünde hazırlanan “Avrupa Yeşil Mutabakatı Sohbetleri” Podcast serisinin yayınlanan ilk bölümünün kaydını da sizlerle paylaşmak isteriz.

 

BİLGİ Radikalleşme BMA çalışmalarımız kapsamında BİLGİ Uluslararası İlişkiler Bölümü iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz “Radikalleşme Mükemmeliyet Alanı Webinar Serisi” video kayıtlarına da ilgili haber başlığı altında erişebilirsiniz. Ayrıca 26 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz “Türkiye'de Radikalleşme Süreçleri: Nedenler, Sonuçlar, Anlatılar” başlıklı Atölye Çalışması hakkında da bilgi edinebileceksiniz.
 
Bu sayıda sizlere okuma önerisi olarak Prof. Dr. Ayhan Kaya tarafından kaleme alınan ve TÜSİAD Küresel Siyaset Forumu Makale Dizisi kapsamında yayınlanan "AB-Türkiye Mülteci Mutabakatı: Tampon Ülke?" başlıklı makalesini paylaştık.


Keyifli okumalar!