2019 Avrupa Parlamento Seçimleri

Jan. 3, 2019, 11:22 a.m.

2019 Avrupa Parlamento Seçimleri

 
Yaklaşık 400 milyon civarında seçmen 23-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde oy kullanmak için sandık başına gidecek.


5 yılda bir yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) Seçimleri, son dönemde sıklıkla gündeme geliyor. Seçimin sonucu ve buna bağlı olarak Avrupa Birliği’nin geleceğinin nasıl etkileneceğine dair birçok tartışma var ancak bu sorulara şimdilik verilecek net bir cevap yok. Bazı araştırmacılar ve çeşitli politikacıların bu konuda dile getirdiği bazı senaryolar ve söylentiler mevcut. En çok fikir birliği sağlanan görüş ise Avrupa’da son 10 yılda giderek artan sağ popülizm, milliyetçilik ve göçmen karşıtı söylemlerin bu seçimin sonucunda da kendini göstereceği konusu. Halk tarafından verilen oylarla belirlenen Parlamento, sağ popülist ve sağ radikal milletvekillerinin sayısındaki artışla birlikte AB politikalarını da etkileyecek hiç kuşkusuz. Yapılan araştırmalara göre seçim sonucunda Parlamento’da sağ popülist partilerden çıkacak olan milletvekili sayısının en az %10 artacağı ve Parlamento’da en güçlü taraf olamasalar bile önemli kararlara, reformlara karşı çıkarak işlerin akışını etkileyebilecekleri yönünde. 

 

 


“Avrupa’yı değiştirip onu daha etkili hale getirmeli ve 

vatandaşların kaygılarına cevap vererek

hali hazırda başardıklarımıza yenilerini eklemeliyiz”* 

-Parlamento Başkanı Antonio Tajani

 

---


“We have to change Europe and make it more effective by 

answering citizens’ concerns and building upon what we 

have already achieved”

-Parlamento Başkanı Antonio Tajani

 

 


Kaynakça:

https://www.dw.com/tr/2019-abyi-bekleyen-zor-y%C4%B1l/a-46887216
 

Görsel:

https://www.thistimeimvoting.eu
http://www.europarl.europa.eu/portal/en

 

 

Disclaimer: The views and opinions expressed in this article are those of the author(s) and do not reflect the official policy or position of Istanbul Bilgi University.

Copyrights: All rights reserved. All content on this website of this website are protected by copyright and other protective laws. The contents of this website are to be used only in accordance with Internet regulations. 

Tags

2019, avrupa, parlamento, populizm, secim