Jean Monnet Devam Projesi: Okulda Avrupa Birliği'ni Öğrenme" Final Konferansı 24 Eylül 2014

İstanbul Bilgi Üniversitesi AB Enstitüsü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi ve Türkiye Öğretmenler Akademisi Vakfı ortaklığı ile yürütülen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Jean Monnet “Devam Projesi: Okulda Avrupa Birliği’ni Öğrenme” projesinin final lansmanı İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve AB Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kaya'nın katılımıyla 24 Eylül 2014 tarihinde santralistanbul kampüsünde yapılmıştır.

Açılış konuşmaları ve proje sunumunun ardından lise öğrencileri yeni e-kitabı test ettiler.

E-kitap II dijitalavrupa.bilgi.edu.tr adresinden ücretsiz olarak indirilebilir.

Ocak 2013 itibariyle sona eren “Dijital Avrupa Birliği: Lise ve İlköğretim Öğrencileri için Türkçe e-kitap” projesinin devamı niteliğinde bir proje olan bu çalışmada, e-kitabın AB konulu animasyon ve bir bilgisayar oyunu ile zenginleştirilip, gençlerin Avrupa Birliği konusunu daha keyifle öğrenmelerine katkıda bulunmak hedeflenmiştir.

Ayrıca devam niteliğinde olan bu projede E-kitap I’de kısa tutulan öğretmen rehberi de 15 örnek ders uygulamasını kapsayacak şekilde geliştirilmiştir.

Güncel Avrupa Birliği ve Türkiye’nin AB yolculuğu konularında 2012/2013’te gerçekleştirilen E-Kitap I’i (http://digitaleurope.bilgi.edu.tr) basitleştiren bu proje, dijital oyun ve yeni animasyonların kullanımıyla öğrenciler için daha da cazip hale getirilmiştir.  

Hazırlanan  yeni E-kitabın, Fatih Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlarda da kullanılabilmesi hedeflenmektedir. Uygulama olarak akıllı telefonlara ve tabletlere  indirilebilecek, ayrıca bir web sitesi üzerinden ücretsiz indirilerek daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşması sağlanacaktır.

Proje kapsamında genişletilmiş öğretmen rehberi ise e-kitabı derslerinde kullanmak isteyen öğretmenlerin dikkatlerine sunulacaktır.