AB - Türkiye İlişkileri Konferansı

İstanbul Bilgi Üniversitesi

22 Eylül 2017, 10.00-17.15

E3-101, santralistanbul

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği, Türkiye Sosyal, Ekonomik, Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES), KÜYEREL Düşünce Enstitüsü, Bilim Akademisi ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) işbirliği ile 22 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul kampüsünde “AB ve Türkiye İlişkileri” başlıklı konferanst düzenledi.

Açılış konuşmalarını İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ege Yazgan ve Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği’nden Daniela Kuzu'nun gerçekleştirdiği etkinlikte AB-Türkiye İlişkilerinin 2017 sonbaharındaki durumu ve perspektifler masaya yatırılmıştır.

AB-Türkiye İlişkilerinin iktisat, siyaset ve güvenlik temaları açısından ele alındığı konferansa Prof. Dr. Şevket Pamuk (Boğaziçi Üniversitesi), Prof. Dr. Refet Gürkaynak (Bilkent Üniversitesi), Doç. Dr. Lars Nilsson (Avrupa Birliği Komisyonu), Prof. Dr. İlter Turan (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Prof. Dr. Ayhan Kaya (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Doç. Dr. Nicolas Monceau (Bordeaux Üniversitesi), Prof. Dr. Gencer Özcan (İstanbul Bilgi Üniversitesi), Doç. Dr. Murat Somer (Koç Üniversitesi) ve Doç. Dr. Raffaele Marchetti (LUİSS Üniversitesi) konuşmacı olarak katılmışlardır.

10.00 – 10.30   Kayıt ve ikram

10.30 – 10.45   Açılış Konuşmaları

Prof. Dr. Ege Yazgan, Rektör Vekili, İstanbul Bilgi Üniversitesi

Türkiye Yardımcı Temsilcisi Daniela Kuzu, Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği